ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ (23 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 
                          
 
                          
 
                         
 
Η Κέρκυρα είναι ένας από τους προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή του! Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν συνυπάρχουν τόσο αρμονικά, σχεδόν ταυτόχρονα, όλες αυτές οι «πινελιές» που άφησαν πάνω της οι ξένοι κατακτητές της. Βενετσιάνικα, γαλλικά, βρετανικά στοιχεία έρχονται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη σημερινή Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Κληρονομιάς της UNESCO.
 
Η Κέρκυρα είναι το βορειότερο και δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων, στο Ιόνιο Πέλαγος. Η πόλη της Κέρκυρας, με έντονα ενετικά και αγγλο-γαλλικά στοιχεία, προσφέρει σπουδαία αξιοθέατα όπως το Ποντικονήσι, το Κανόνι και το Μον Ρεπό, και αξιόλογα κτίρια: η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το σημερινό Δημαρχείο, το μέγαρο της Ιονίου Ακαδημίας. Εξίσου σημαντικό αξιοθέατο, στην περιφέρεια της πόλης, αποτελεί το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδων, το άφθαρτο σκήνωμα του οποίου αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Η Κέρκυρα είναι έδρα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και περιλαμβάνει έξι τμήματα σπουδών. Στις ακτές της Κέρκυρας συναντώνται δεκάδες παραλίες με ψιλή άμμο (Άη Γόρδης, Γλυφάδα, Σιδάρι, Αχαράβη, Παλαιοκαστρίτσα) ενώ στην ενδοχώρα υπάρχουν χωριά εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Η Κέρκυρα φημίζεται για τη μουσική της παράδοση, από τις «καντάδες» μέχρι την περίφημη «Φιλαρμονική», η οποία συνοδεύει τη λιτανεία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή. Το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου, η κερκυραϊκή παράδοση θέλει τους κατοίκους της Παλιάς πόλης να ρίχνουν στάμνες με νερό από τα μπαλκόνια γεγονός που συμβολίζει την «πρώτη ανάσταση» του Χριστού. Η πόλη είναι γνωστή και για το Καρναβάλι της, που συνοδεύεται από παρελάσεις με παραδοσιακές στολές. Τέλος, η Κερκυραϊκή κουζίνα φημίζεται για την «παστιτσάδα», το «σοφρίτο», το «μπουρδέτο», τις «μάντολες» και το «παστέλι». Ανάμεσα στα προϊόντα τοπικής παραγωγής είναι το περγαμόντο (για γλυκά κουταλιού και λικέρ), η γραβιέρα και το βούτυρο Κέρκυρας, το λάδι ελιάς και η ρίγανη.
 
Πάρτε μια γεύση:
 
 

















 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :